Raad van Advies uitgebreid met Marc van Zanten

15 december 2016 Terug naar overzicht

Mr. Marc van Zanten (1968) treedt per 1 januari 2017 toe tot de Raad van Advies van digitaal scheidsgerecht DigiTrage.Marc van Zanten is advocaat partner binnen de Praktijkgroep Banking & Finance van CMS in Amsterdam. Daarnaast is Marc voorzitter van VIA (vereniging van incasso- en procesadvocaten). Hij is gespecialiseerd in insolventierecht, burgerlijk procesrecht en bestuurdersaansprakelijkheid.

Marc heeft ruime ervaring als curator in faillissementen, als bewindvoerder in surseances van betaling en als beoogd curator in een pre-pack. Marc adviseert daarnaast (internationale) ondernemingen over faillissementsrechtelijke vraagstukken, reorganisatie en over burgerlijk procesrecht, waaronder beslag- en executierecht. Hij treedt regelmatig op als docent burgerlijk procesrecht en faillissementsrecht tijdens diverse cursussen/gastcolleges, publiceert regelmatig in vakbladen en is vaak te gast bij BNR.
 
Marc: " Ik verheug mij er zeer op samen met de twee andere leden van de Raad van Advies betrokken te zijn bij de zorgvuldige ontwikkeling van deze nieuwe vorm van geschillenbeslechting. DigiTrage past heel goed naast de overheidsrechtspraak en voldoet in steeds meer gevallen aan de behoefte van de praktijk aan kwalitatief goede, snelle en kostenefficiënte geschillenbeslechting bij de incasso van vorderingen.
 
De bestuursvoorzitter van DigiTrage, mr. Gijs Poorter over deze benoeming: “Marc is een bevlogen advocaat met een enorme ervaring in het insolventierecht en een zeer breed netwerk. We zijn ervan overtuigd dat hij als lid van de Raad van Advies de positie van DigiTrage samen met de andere leden verder zal versterken. Na het aantreden van prof. mr. Bob Wessels op 1 november jl. is met deze benoeming de Raad van Advies compleet en zijn wij bijzonder trots op de samenstelling van dit adviesorgaan van DigiTrage.”