Scheidsgerecht DigiTrage gaat Aangetekend Mailen gebruiken

14 juli 2017 Terug naar overzichtDigiTrage is een samenwerking met Aangetekend Mailen aangegaan om haar oproepingen te versturen. Top op heden werd dit enkel via deurwaardersexploot gedaan. Dit wordt nu dus uitgebreid met de mogelijkeid van digitaal aangetekend verzenden. De dienst maakt het mogelijk om het fysieke proces te vervangen door het beveiligd, discreet en efficiënt digitaal versturen van de oproepingen.

Zekerheid
Voorzitter Gijs Poorter van DigiTrage over Aangetekend Mailen: ”Met deze nieuwe stap in onze procedures kunnen we nog meer snelheid en gebruiksvriendelijkheid borgen. Als verzender willen wij daarbij zekerheid hebben of de oproeping bij de juiste persoon aankomt en willen het originele bericht zeker stellen. Met het gebruik van de dienst Aangetekend Mailen beschikken we over deze zekerheid. Daarnaast past het natuurlijk uitstekend binnen onze digitale dienst.”.

Vingerafdruk
Het vaststellen van de inhoud (inclusief bijlagen) van een met Aangetekend Mailen verstuurde oproeping is mogelijk doordat deze e-mail via de servers van Aangetekend Mailen aan de ontvanger wordt aangeboden. Ter verificatie, volledigheid en de juistheid van de inhoud van de e-mail wordt een soort vingerafdruk aan de e-mail gehecht. Op deze wijze kan de inhoud van een per e-mail verstuurde oproeping op een later moment worden geverifieerd, zonder dat de feitelijke inhoud van de e-mail daarvoor opgeslagen hoeft te worden door Aangetekend Mailen.

Voor meer informatie over Aangetekend Mailen, zie www.aangetekendmailen.nl.