Laurens de Groot winnaar The Next Entrepreneur 2014

12 december 2014 Terug naar overzicht

Laurens de Groot van Skycap is de winnaar geworden van The Next Entrepreneur 2014. In de finale bleef hij voor DigiTrage, een van de 4 finalisten. De voorzitter van DigiTrage, mr. Gijs Poorter over de einduitslag:  "Alle felicitaties voor Laurens en zijn mooie bedrijf. Ik ben echter zeer trots om met hem in de finale te hebben gestaan van deze boeiende competitie voor meest vernieuwende starters. Om door MKB-Nederland en de Rabobank als een van de vier koplopers te worden gezien, is een hele eer en erkenning voor onze organisatie."

Het in Rotterdam gevestigde Skycap (12 medewerkers) zet onbemande luchtvaartuigen (drones) in voor derden. Potentiële klanten kunnen aangeven wat ze willen opnemen vanuit de lucht, Skycap biedt vervolgens de juiste systemen, camera's, operators en veiligheidsexperts om de opdracht tot een goed einde te brengen. Wereldwijd werkt het bedrijf met gecertificeerde operators in soms de meest uitdagende gebieden. Zo was Skycap de eerste partij die drones succesvol inzette tegen stropers in Zuid-Afrika.

De eerste winnaar van The Next Entrepreneur was Annefrid Immenkamp met Chocstar in 2012. Vorig jaar ging de prijs naar Erik Recter van Watcher Enterprises.