Deurwaarder Noordhorn moet afhaken vanwege griffierechten

NOORDHORN - Na bijna 25 jaar heeft gerechtsdeurwaarder Wim Hoeve (53) uit Noordhorn besloten zijn bedrijf te beëindigen.

Hoeve kwam vorig jaar in financiële problemen. Volgens hem zijn de griffierechten in korte tijd met 300 procent verhoogd, waardoor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf veel minder gauw geneigd zijn een deurwaarder in de arm te nemen om een wanbetaler aan te pakken.

Liquiditeitsproblemen worden in de deurwaarderswereld niet getolereerd. Om die reden diende het Bureau Financieel Toezicht een klacht over het bedrijf van Hoeve in bij de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBVG). Die legde Hoeve mei vorig jaar een schorsing op van een half jaar.

Doordat het bedrijf noodgedwongen tijdelijk moest worden stopgezet liepen de schulden verder op. ,,De kosten voor personeel en automatisering en dergelijke gaan door'', zegt Wim Hoeve. Volgens hem komen er meer maatregelen op de beroepsgroep af die verdere omzetdaling bij de deurwaarders in de hand werkt. Daarom ziet hij onvoldoende perspectief voor een doorstart van zijn bedrijf na de periode van schorsing.

Hoeve is van plan zijn online veilingactiviteiten waar hij dertien jaar geleden mee begon, voort te zetten.

Bron: Het Nieuwsblad van het Noorden