Juridisch internet wordtsteeds populairder

16 juni 2015 Terug naar overzicht

 

 

 

Utrecht - Het gebruik van internet voor juridische zaken wordt steeds populairder. Zo berichtte de Telegraaf vanmorgen dat mensen op zoek naar een antwoord op een juridische vraag steeds meer gebruik maken van het internet. De website van het Juridisch Loket kreeg in 2014 ruim drie miljoen bezoekers. Dat is een stijging met ruim twintig procent in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het Juridisch Loket dinsdag bekend maakte.

Ook DigiTrage merkt deze toename. Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van deze nieuwe manier van incassoprocederen, kent een sterke en autonome groei. Waar tot voor kort online en legal in Nederland nog niet gebruikelijk was, is de acceptatie inmiddels een duidelijk feit.

De voordelen van online procederen zijn ook te groot om links te laten liggen. Denk aan minder kosten, meer transparantie, snelheid en gebruiksgemak. En dit zonder dat aan fundamentele rechten concessies worden gedaan. Daarbij blijft het altijd mogelijk om waar het nodig is alsnog de traditionele weg te bewandelen. Het is eigenlijk heel simpel: online waar het kan, offline waar het moet.

Meer weten over DigiTrage? Mail naar voorlichting@digitrage.nl of bel 088- 05 05 400.