DigiTrage in de media

1 september 2015 Terug naar overzicht

Het bereiken van de halve finale van de Dutch Legal Tech Startup Awards door DigiTrage is bij de media niet onopgemerkt gebleven. Zo schreef het Advocatenblad: "Online arbitrage in incassozaken is te regelen via Digitrage. Betalingsgeschillen worden zo online beslecht door arbiters die ook advocaat zijn. Digitrage is door het ministerie van Veiligheid en Justitie erkend als innovatieve buitengerechtelijke procedure."

De nieuwssite voor ondernemers Sprout schreef onder de pakkende titel "deze startups gaan de juristerij disrupten" het volgende over DigiTrage: "Een stichting, maar toch startup genoeg om te pitchen voor de award, is Digitrage. Het business model is dan ook aanlokkelijk: het digitaliseren van de arbitrage bij incassozaken. Arbitrage is al gauw te duur bij onbetaalde rekeningen, maar Digitrage belooft vanaf 70 euro een oordeel. Voorwaarde is wel dat contractpartijen in hun stukken Digitrage aanwijzen als conflictbeslechter."

Uit eenentwintig aanmeldingen heeft de jury van de Legal Tech Startup Awards DigiTrage deze week als een van de tien halve finalisten geselecteerd. Na de halve finale op 7 september zullen drie finalisten gekozen worden. Bij kennisevent PLEIT op 6 oktober zullen de winnaars bekend worden gemaakt.