Incassade en Groenewegen en Partners fuseren

25 september 2015 Terug naar overzicht

Incassade Deurwaarders en Incasso en Groenewegen en Partners Gerechtsdeurwaarders gaan volledig fuseren. De organisaties slaan de handen ineen en gaan verder onder een nieuwe naam die op 5 november 2015 bekend wordt gemaakt tijdens de Credit Expo in Nieuwegein.

Beide organisaties onderscheiden zich al jaren door hun specifieke aanpak. Groenewegen en Partners staat vooral bekend als koploper in het innovatief gebruik van ICT om vorderingen te innen, Incassade onderscheidt zich met een positieve en motiverende benadering van debiteuren die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.

Geduchte speler
“Groenewegen en Partners en Incassade zijn al jaren belangrijke concurrenten, maar delen een heldere, toekomstgerichte visie,” zegt Paul Otter, algemeen directeur van Incassade. Hij verwacht met deze bundeling van krachten een nieuwe, nog sterkere speler in de sector te worden. “We zien dat de markt verandert en dat er behoefte is aan een partij die het anders doet. Die niet alleen incasseert, maar ook communiceert en debiteuren begrijpt,” aldus Otter.

Ook Michaël Brouwer, algemeen directeur van Groenewegen en Partners, heeft hoge verwachtingen van de fusie. Hij verwacht dat de nieuwe organisatie een geduchte rol gaat spelen in de top van de deurwaarders- en incassobranche. “We verwachten dat door de combinatie van digitalisering en gedragsbeïnvloeding de incassoresultaten sterk zullen verbeteren. Daarmee stellen we een nieuwe norm in incassoland,” aldus Brouwer.

De ambitie van de nieuwe organisatie is om verder te kijken dan naar cijfers alleen, en ook oog te hebben voor de mens en de oorzaak achter betaalproblemen. Het bedrijf kiest voor een fundamentele verdieping in de problematiek van organisatie en individu om zo tot échte inzichten te komen. Hierbij is verbinden het sleutelwoord. Het einddoel is het beste resultaat voor elke klant.

Het dagelijks bestuur van de nieuw gevormde organisatie bestaat uit: Michaël Brouwer (CEO), Paul Otter (CCO), Joop Tromp (CFO) en Jaap Bottenberg (COO).

Over Incassade Deurwaarders en Incasso
Incassade is een professionele en ambitieuze deurwaarders- en incasso-organisatie met ruim 160 gespecialiseerde medewerkers. Vanuit vestigingen in Leeuwarden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven en Rotterdam verzorgt zij in heel Nederland alle minnelijke en gerechtelijke incassowerkzaamheden. Incassade heeft specialisaties in onder andere de advocatuur, zorg en huur. Daarnaast werkt de organisatie voor veel (groot)zakelijke bedrijven en overheden.
Incassade heeft een duurzame klantrelatie hoog in het vaandel staan.

De basisgedachte van de organisatie is Kerende Kracht. De deurwaarders en incasso-organisatie laat hiermee zien dat wanneer een opdrachtgever er niet meer uitkomt met zijn of haar klant, zij het tij ten goede keert en ervoor zorgt dat de partijen weer met elkaar verder kunnen. Meer informatie vindt u op www.incassade.nl.

Over Groenewegen en Partners
Groenewegen en Partners combineert ervaring, automatisering en daadkracht om sneller tot betere incassoresultaten te komen voor haar cliënten. De organisatie ontwikkelt vanuit debiteurenkennis effectieve strategieën om de beste incassoresultaten duurzaam te verbeteren. Groenewegen en Partners is ervan overtuigd dat digitaliseren en co-creatie bepalend zijn voor het beste incassoresultaat. Met 43 (kandidaat) gerechtsdeurwaarders en ruim 250 medewerkers is het bedrijf actief in heel Nederland.

Groenewegen en Partners biedt opdrachtgevers een veelzijdig dienstverleningspakket van debiteurenbeheer en pre incasso (minnelijke en gerechtelijke incasso) tot executie en detachering. Met het opleidingen- en trainingsaanbod is de organisatie toonaangevend in Nederland. Meer informatie staat op www.groenewegen.com.

Bron: incassade.nl en groenewegen.com