DigiTrage gerechtsdeurwaarders: Marco Rave

30 december 2015 Terug naar overzicht

DigiTrage-gerechtsdeurwaarders

Binnen de beroepsgroep van gerechtsdeurwaarders wordt DigiTrage steeds meer gezien als oplossing voor de stijgende kosten van incassoprocedures. Een aantal van hen promoot DigiTrage al vol verve bij de eigen opdrachtgevers en zien het als een toegevoegde waarde voor hun innovatieve dienstverlening. Op deze site zal telkens een dergelijke gerechtsdeurwaarder zich voorstellen en vertellen over zijn of haar ervaringen met DigiTrage. De aftrap zal worden verzorgd door Marco Rave, gerechtsdeurwaarder in Goes.

 

Oog voor ontwikkelingen

7 maanden geleden stond ik als ervaren start up gerechtsdeurwaarder voor een nieuwe en unieke uitdaging. Hoe richt ik in de huidige markt mijn gerechts-deurwaarderskantoor te Goes/Zeeland in? Hou de kosten laag, niet meer uitgeven dan noodzakelijk, gebruik maken van opgebouwde ervaring en netwerk. Jezelf blijven en vooral plezier houden in je werk. Dat zijn zo zaken waar ik direct aan dacht.

Als voorzitter van de grootste Zeeuwse MKB ondernemersvereniging, het OCG Goes, hoorde ik veel vrienden ondernemers zeggen dat procederen voor hun te duur en kansloos zou zijn en dat liever werd afgeboekt om nog meer kosten te voorkomen. Ook zag ik velen de stap naar zakendoen in het buitenland doen.

Daar moest ik wat mee. Een bevriend collega gerechtsdeurwaarder bracht mij in contact met de organisatie Qllective. Al in zo’n 60 landen in de wereld kan ik met incasso opdrachten uit Nederland aan de slag. Daar was ook een vriend en boekhouder die een bestuursfunctie bij DigiTrage heeft. Door zijn boeiende uitleg werd ik enthousiast en heb ik de DigiTrage formule opgenomen in mijn dienstenpallet. Arbitrage bleek ook gunstig te zijn voor internationale incassozaken. Een en een is nog steeds twee. Internationale incasso en arbitrage is nu een van de hangertjes waar ik mijn kantoor aan ophang.

Begin november stond ik samen met DigiTrage en Qllective op de Contacta.nl. Dé ondernemersbeurs in Zuid-Nederland/België. Met zo’n 30.000 zakelijke bezoekers over drie dagen een goed bezocht zakelijk evenement. Naast dat ik daar mijn kantoor kon presenteren heb ik veel positieve aandacht voor DigiTrage gekregen.

Vaak ben ik te vinden in Brussel waar ik via een netwerk van Nederlandse bedrijven met vestigingen in België in gesprek raak met internationaal opererende bedrijven en advocaten. Ook EU medewerkers die voor Nederland werkzaam zijn in Brussel spreek ik daar. Daarbij laat ik natuurlijk geen kans onbenut om ook DigiTrage en internationale incasso de revue te laten passeren.

Het is fijn om met nieuwe kansen en uitdagingen bezig te zijn en daarmee een flexibel en gespecialiseerd gerechtsdeurwaarderskantoor op te zetten. Uiteindelijk gaat het er om dat jouw vrienden/ondernemers blij met je zijn en blijven. Dat kan als je met ze meedenkt. DigiTrage en internationale incasso zijn naar mijn mening zeer zeker meedenk diensten.

Marco Rave

Zie voor meer info over Marco Rave zijn website www.ravezeeland.nl