Vacatures freelance arbiters

17 februari 2016 Terug naar overzicht

Stichting DigiTrage
DigiTrage is het eerste online Scheidsgerecht dat zich exclusief richt op het oplossen van betalingsgeschillen via de weg van digitale arbitrage. De unieke innovatieve kracht van DigiTrage wordt gevormd door de combinatie van de heldere publieke website aan de voorkant en de enkel voor de procespartijen toegankelijke geavanceerde processystemen aan de achterkant. DigiTrage is voor zowel het MKB als voor grote ondernemingen de oplossing in een tijd waarin griffierechten telkens worden verhoogd en procesingangen gecompliceerder worden.

Freelance arbiters
Vanwege de toenemende vraag naar haar dienstverlening is DigiTrage op zoek naar ervaren juristen om als freelancer de functie van arbiter te bekleden. Dit voor verschillende rechtsgebieden en voor zowel bodem- als hoger beroep procedures.

Wat doet u als arbiter bij DigiTrage ?
Als arbiter bij DigiTrage bent u verantwoordelijk voor het rechtspreken in de digitale dossiers conform het DigiTrage-procesreglement naar de regelen van het recht. U heeft ervaring met het vormen van een juridisch en feitelijk onderbouwd oordeel alsmede met het beslissen en rechtspreken in geschillen van procespartijen. U draagt zorg voor een zorgvuldig juridische en inhoudelijke onderbouwing van uitspraken en een voor procespartijen helder gemotiveerde en beargumenteerde beslissing.

Waarom zou u voor DigiTrage willen werken?
Werken als freelancer voor DigiTrage betekent werken voor een zeer moderne online geschilbeslechtende organisatie. U werkt dus waar het u uitkomt. DigiTrage-arbiters kunnen dankzij de geavanceerde online processoftware vanuit het eigen kantoor of vanuit huis plaatsvinden. Werken voor DigiTrage is werken met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Een DigiTrage-arbiter kan indien gewenst daarom uitstekend te combineren met ander werk, gezin of (pre)pensioen.

Wat biedt DigiTrage?
U gaat als freelancer op basis van een overeenkomst van opdracht aan de slag voor DigiTrage. In overleg wordt periodiek bepaald hoeveel zaken en in welke soort door u worden behandeld. De vergoedingen zijn per zaak en is dus afhankelijk van het aantal dat u behandelt.

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar een doortastende (oud) rechter of (oud) advocaat met aantoonbaar capaciteiten in de geschilbeslechting en ten minste 7 jaar relevante juridische werkervaring. Daarbij is een grondige kennis van het burgerlijk recht met inbegrip van het burgerlijk procesrecht vereist. De arbiter dient verder analytisch en besluitvaardig te zijn alsmede tijdslimieten nauwgezet te volgen. Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal spreekt vanzelf evenals relevante kennis van specifieke wetgeving. Gezien het online karakter is het uitstekend kunnen omgaan met automatisering een must. Als zelfstandige dient u verder over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te beschikken waarbij juridische werkzaamheden als arbiter zijn verzekerd. Ook bent u bereid om relevante cursussen op eigen kosten te volgen.

Voelt u zich door DigiTrage aangesproken?
Dan ontvangen wij graag uw sollicitatiebrief met uitgebreide CV. Heeft u vragen, dan kunt u zich wenden tot mr. Gijs Poorter via mail g.poorter@digitrage.nl of telefoonnummer 088-0505400.