Over DigiTrage

Als uw business groeit, nemen ook uw betalingsgeschillen toe. De kosten van procederen zijn echter fors en blijven stijgen. Dat is niet goed voor u, maar ook niet voor uw klanten. DigiTrage kan u helpen door proceskosten te reduceren en gebruiksgemak te vergroten. Hoe? Door ICT en arbitrage slim te combineren.

Algemene voorwaarden
Uw onderneming hoeft enkel het arbitrale DigiTrage-beding op te nemen in de algemene voorwaarden. Geschillen die vervolgens ontstaan, kunnen worden voorgelegd aan het scheidsgerecht DigiTrage. Na een digitale incassoprocedure zal een arbiter een vonnis uitspreken. Ook bij verstek. Het arbitrale vonnis is bindend en kan eenvoudig afdwingbaar worden gemaakt. Deze bedrijven gingen u al voor.

JuriDox
Ook het arbitraal DigiTrage-beding in uw algemene voorwaarden? Kijk eens bij onze partner JuriDox. Bij JuriDox maakt u zelf de juridische documenten die u nodig heeft. De slimme software loodst u met duidelijke vragen door de juridische kennis van haar kennispartners, zodat u binnen enkele minuten een juridisch document op maat heeft gemaakt.

Zelf of via gemachtigde
Met het DigiTrage-systeem kunnen bedrijven zelf op eenvoudige wijze incassoprocedures voeren. Incasso-intermediairs zoals deurwaarders, advocaten en incassobureaus kunnen dit als gemachtigde voor hun opdrachtgevers doen.

Minder kosten
Procederen bij DigiTrage betekent minder kosten dan bij overheidsrechtspraak. Niet alleen gunstig voor schuldeiser, maar ook voor schuldenaar. Kijk hier voor de Tarieven.

Erkend
Online geschillenbeslechting op grond van het arbitragerecht wordt door zowel de nationale overheid als vanuit de EU gezien als hét medium om relatief eenvoudige geschillen met een financieel belang tussen private partijen te beslechten. DigiTrage is door het Ministerie van Veiligheid & Justitie erkend als innovatieve buitengerechtelijke procedure.

Organisatie
De organisatie achter DigiTrage bestaat uit professionals afkomstig uit de advocatuur, rechtspraak, academische wereld en bedrijfsleven. DigiTrage opereert zonder winstoogmerk en is geen overheidsinstelling. DigiTrage ontvangt zowel van de overheid als van het bedrijfsleven geen enkele vorm van subsidie. Voor de mensen achter DigiTrage, gaat u naar onze organisatiepagina.

Nieuwsgierig naar wat de media over DigiTrage publiceert? Hier een handig overzicht.